Saturday, June 25, 2011

Bersantai Di KP

salam satu malaysia .hehe :)

lama aku tk jenguk blog .sebenarnya banyak benda yg nak dikongsikan ,tapi disebabkan kekangan masa dan sikap malas aku untuk menaip .maka aku tinggalkan blog ni sampai dah bersawang .hehe :P

yeah ,hari Isnin lepas bersamaan dgn 20 Jun 2011 ,aku ,Ilham ,kak Fanny ,kak Ayu ,kak Iza telah pergi ke Kuala Perlis ,kononnya nak makan ikan bakaq la kan? kak Ayu la nak sgt -.- dia cakap teringin nak makan tepi laut ,mana lagi kat Perlis yg ada laut bagai .Kuala Perlis la destinasinya .hehe ,kalau tak kak Syu pun join sekali ,tapi dia ada hal yg mmg tak dpt dielakkan ,kalau tak cukup la kuota kami hehe :D

DSETINASI PERTAMA :- Koma Laut
sampai situ pun ,agak lam pukul 9 lebih dah ,pilih nak makan apa semua ,tunggu pun tak lama la ,sebab orang tak berapa ramai :) 
sementara tunggu semua makanan sampai ,sempat lagi kami bergmbar. hehe :)
menu yg kami pilih : ikan bakaq ,sayuq campuq ,tomyam ,sotong goreng tepung ,dan ulam-2an .
air pula kami order oren bancuh ais + laicikang .

serious mmg sedap la ikan bakaq situ! tomyam dia pun okayy ,sotong goreng tepung lagi best :) kira semualah sedap sampai licin kami makan hehe harga pun mmg berpatutan la. takla mahal sgt :D ha tengok? sampai licin kami makan ,nyummmy! 

selesai makan ,kami pun beredar dari Komalaut tuu , eh eh sebelum tuuuuh ,ada gambar yg diambil untuk disimpan sebagai kenangan :)

DESTINASI KE II :- Tepi Laut

mmg best sangat lepak di tepi laut pada waktu malam ,angin yg sepoi-2 bahasa . wuarh! hehe boleh tgk bulan , bintang yg cantik di langit . Subhanallah ,cantiknya segala ciptaan Allah ,sungguh indah dan nyaman sekali :)

THE END



Friday, June 17, 2011

Okay Happy Birthday To You Adik!

First ,nak ucap HAPPY BIRTHDAY to Ahmad Akmal Syahmi yg menyambut ulangtahun kelahirannya yang ke-16 tahun ni pada tarikh 16 Jun 2011 ;) tadi pi celebrate birthday adik kat Kfc ja .. sbb dia yg nak kat situ ikut jela ..

see? hehe empat serentak . actually birthday depa semua dah lepas ,tinggai aku ja bulan 12 nu .. ;(
 nama-2 tuh ikut turutan bulan birthday depa .hehe :D

 sesi memotong kek ,abah ,aizat ,adik & tgn mama je yg nampak . 
mama malu ..hehe :D
kami tunggu abah yg potong bagi :P
Alhamdullillah dah kenyang ,syukur kepada Allah ;)
last ,birthday boy dengan abah :P
Happy Birthday !!



Thursday, June 16, 2011

BoboiBoy + Paan

wey nak tgk dak satu video? hehe actually ni video last week ,saja la gedik nak upload . tengok ha :P
kalau tak jelas sila pausekan dulu lagu :)

video

time ni tinggai depa dua ja ,yg si Adam hat baju kuning . hat sorang lagi Paan . Adam ni suka sgt dengan Boboiboy .hari-2 dia sebut dkt aku ,siap ada baju Boboiboy lagi ,aku sampai berbelit lidah nak sebut Boboiboy ni ,aku sebut jadi Boi boi boy! hehe ,Adam cakap bukan la ,Boboiboy lah ;') hehe ,cumel sgt ! 



Sunday, June 12, 2011

THANKS TO ALICE !

Dear Adik Alice  ,

thanks tau buat header ntuk akak ,hehee cumel i loikkkeeeeeee! :P 

mekasih tauuuu ,nt akak belikan sweets kat adik ,hehe :)

baik oh adik comel ni ,dia sanggup buatkan header ni ,aku mula tu dah try .tapi takmenjadi .
then Adik Alice nie la yg meng-offerkan diri nak buat .
hehe thanks sangat ,i really appreciate it! 
sapa nk kenal sila la jenguk blog dia ;)

THANKS AGAIN






Saturday, June 11, 2011

GERAM!

Entry ni ditujukan khas untuk awak ..
sejak birthday awak kan ,kita dah tk jumpa kan? kenapa awak selalu mengelak jumpa saya? saya pun jadi malas la bila awak ajak saya keluar malam ni -.- maaf ,mmg saya nak keluar sgt ,tapii saya geram dgn perangai awak tuuu . awak ,mmg saya silap sebab saya kongkong awak .. tapi benda tuh serious saya tk suka ,benda yg awak tak suka saya tak buat kan? tapi ..ntahlaaaaa .bnda yg saya tak suka ,awak nak buat sgt! saya penat dah potpet kat awak ..last-2 air mata saya juga yg jatuh bila awak lgsg tk dengar cakap saya ,awak sangup pertahankan benda tuuuuu! err geramnyaaaaaaaaaaaaaa!! saya dah tak larat dgn semua ni .adeii ,takpala dah awak mmg minat benda tuh ikut la saya malas cakap byk dah ,awak bukannya paham pun .. takpalaaa ..



Thursday, June 9, 2011

Happy Birthday Awak! :)

tanggal 9th june ,merupakan hari ulangtahun encik hati ,
yehhhhhu .dia dah besar kan? :P

happy birthday awak 
semoga pnjg umur 
diberikan kesihatan yg baik 
dan semoga hidup awak lebih ceria :)

maaf la hadiah tk sempat carik lagi ,agak busy! nanti la noo ,hehe :D 

i love you with all my heart .. 




Sunday, June 5, 2011

HAPPY BIRTHDAY MAMA :)

today is mama's birthday ,so ..
HAPPY BIRTHDAY MAMA :) 
semoga mama dipanjangkan usia ,sihat ,bahagia selalu ,dimurahkan rezeki .semoga tahun ni menjadi tahun yg lebih baik buat mama , I LOVE YOU MAMA , terimakasih sebab selama ni dah membesarkan kami dengan penuh kasih sayang ,sanggup melayan karenah anak-2 mama dengan penuh kesabaran.
MAMA merupakan mama terhebat yg pernah kami ada .

I LOVE MY MAMA ! :)

_________________________________________________________________________

ENCIK HATI .


encik hati? haha ,omey ja nama :D
pejam celik pejam celik dah ,dah 2years 5months 1week 1day dah dengan encik hati :') tempoh yang agak lama tuh ,Alhamdulillah .walaupun kerap gaduh ,tapi kami still berbaik ,alah gaduh-2 manja ,hahah gedik!! :P tak sangka pulak aku orang yg dulu aku tak sukaa ,tetiba jadi kekasih hati aku .hahaha! orang kata tak kenal maka tak cinta ewahhhhhh ayat nak maneh sedia :) 


buat encik hati ;-

i love you
i miss you
i need you


semoga hubungan kita kekal selamanya ,amin :)

_________________________________________________________________________

Saturday, June 4, 2011

hanis natrah

time di tadika ,waktu yg paling best ialah time budak-2 tidur ,aduh terasa aman sangat ,time tu jugak la kita boleh berehat-2 ,nak baring ka terpulang ,nak lena pun boleh ,tapi aku sebagai pekerja yg amanah *hahaaaa! aku tak lena pung ,aku just tengok budak yg tak lena ,suruh depa lena :) pastu aku mula lah kacau si kicik ucum acam sorang tuuuuu Hanissssss! geram akuuuu ,baru 2tahun pandai tau panggil cikgu .. tapi bunyi nya cikduuu hehe :D 

 Hanis ucuk takmau lena :P
Hehe bosan kot takdak kerja nila hasil :D

_________________________________________________________________________

DATING :)

ptg tadi best kot ,dating dgn omey .
aduh walaupun dia tak byk cakap ,aku still suka usik dia .
time dia senyummmmm adui punya lah manehhhhhhhh :D 

mai nak tunjuk ket gmbar omey 
|
v

nak nges ni kena usik :P
dahh pujuk diam ! 
heehe :P

________________________________________________________________________